Excursii de o zi in delta – Mila 23 – Sulina

Excursii de o zi in delta – Mila 23 – Sulina 2019-09-12T21:57:47+00:00

Project Description

Excursie in delta pe traseul 5: Tulcea – Mila 23 – Sulina – Tulcea

Tulcea – Canal Mila 36 – Canal Sireasa Sud – Canal Sontea Veche – Lac Nebunu – Lac Baclanesti – Lac Fortuna – Mila 23 Sat(Pauza 30 min) – Canal Dunarea Veche – Canal Sulina – Sulina(timp liber de vizita 3 ore) – Canal Sulina – Tulcea

0748 590 376

Acest traseu reprezinta o plimbare de o zi intreaga prin delta pana la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Aceasta croaziera in Delta Dunarii iti va arata peisaje unice cu vegetatie  cu peste 5000 de specii. Stuful, papura, rogozul si salcia pitica iti vor insoti adesea privirea in cautarea florilor, in special a nuferilor galbeni.

Agitatia pasarilor iti va starni interesul, provocandu-te la un concurs cu tine insuti  in incercarea de a afla care dintre cele 130 de specii de pasari migratoare scoate acele sunete ciudate.

Pelicanii, lebedele si berzele vor fi acolo, cu speranta de a fi descoperite si admirate.

pelican in delta

Canalul Sulina sau bratul Sulina, aceasta artera principala a deltei, este ruta directa catre mare si catre centrul de observatie al revarsarii, orasul Sulina. Pe o distanta de 70 de km, cu aproape 10 km mai mult ca acum  60 de ani, apele Dunarii se indreapta ca o sosea direct catre mare.

oras sulina

continuare…